Sund fornuft for ståltov - Klassificering af ståltov?

2022-04-09

Ståltov er et dybtforarbejdet produkt med varmtvalset ståltråd med højt kulstofindhold som det vigtigste råmateriale og indtager en vigtig position i den nationale økonomi, især inden for minedrift, metallurgi, olie, kul, søtransport, skovbrug, havne, byggeri og anden drift. Ud over at blive brugt til binding, bugsering og slyngning, bruges den hovedsageligt i forskellige former for transmissions- og rejseudstyr til at transportere mennesker og genstande. Den har en bred vifte af anvendelser, og dens kvalitet er direkte relateret til industriel produktion og personlig industriel sikkerhed.


1. Afhængigt af brugen er det opdelt i: ståltove til lufttove, minevandring, løfteudstyr, boreudstyr, fiskeri, offshorefaciliteter, elevatorer, luftfart og flydrift.

2. Ifølge strukturen er det opdelt i: enkeltstrenget reb, flerstrenget reb og multi-proces snoet ståltråd.

3. I henhold til overfladetilstanden er den opdelt i: glat, galvaniseret (zinklegering eller anden metalbelægning) og plastbelagt (belagt) ståltråd. 4. Ifølge snoningsegenskaberne (kontakten af ​​ståltråden i strengen) er den opdelt i: punktkontakt, linjekontakt og overfladekontakttråd. 5. Ifølge sektionsformen af ​​strengene er den opdelt i: runde tråde og specialformede tråde (såsom trekantede tråde, elliptiske tråde og sektorstrenge osv.) ståltove.

6. Ifølge snoningsmetoden er det opdelt i: højre alternerende snoning (ZS), venstre alternerende snoning (SZ), højre co-twist (ZZ) og venstre co-twist (SS) ståltov, og der er også blandet -snoning (aZ eller aS) ståltove i udlandet. .

7. Afhængigt af typen af ​​rebkerne er den opdelt i: stålwire rope core (IWSC), stålwiree rope core (IWRC), naturfiber core (NFC) og syntetisk fiber core (SFC) ståltov.